Директен Дигитален печат на текстил

Какво представлява директният дигитален печат върху текстил?

Отпечатването директно върху текстил е метод, при който принтерът директно нанася мастилото върху тениската с впръскваща технология. По този начин принтерът отпечатва мастилото директно върху плата и възпроизвежда желания дизайн. При дигиталният печат се използват специализирани мастила, които се абсорбират от нишките на плата. Ние в Тики Работно Облекло използваме безвредни мастила на водна основа.

Дигиталният принтер е прецизен до такава степен, че имаме възможност за отпечатване на изображения много по-детайлно, отколкото при екранното отпечатване и няма ограничения в цветовото възпроизвеждане. Тъй като принтерът DTG M4 може да отпечата всеки образ, регулирането е просто, а също така не се изисква да отпечатвате много бройки наведнъж. Приемаме заявки на единични бройки.

Дигитален принтер DTG M4

Предпечатна подготовка

За разлика от други технологии, където образите трябва да бъдат разделени на слоеве, дигиталният печат работи с илюстрациите наведнъж. Предпечатната подготовка може да бъде направена с Photoshop. Дигиталните принтери възприемат както пиксели, така и векторни формати. Илюстрация за дигитален печат трябва да бъде запаметена като файл, който съхранява качеството на изображението.

Изисквания за печат:

За векторни файлове във формат: .cdr, .eps, .ai. Растерните файлове следва да бъдат в реален размер: .tiff, .psd с минимум 300 dpi. В случай, че изискванията не са спазени се начислява предпечатна подготовка.

Предимствата на директния дигитален печат

Някои по-традиционни методи за печатане върху дрехи като еднократното отпечатване отнемат дълго време за настройка и изискват създаването на специални примки и опитен оператор на принтера. В същото време директният дигитален печат изисква само дигитален принтер, мастилото и съответния плат. Директното естество на процеса го прави много по-бърз, така че ако поръчката в спешна, можем да я изпълним без проблем незабавно.

Възможност за отпечатване на многоцветни комбинации

Докато при други технологии за печатане възникват ограничения за цветовия диапазон при дизайна, или правят използването на много цветове непосилно скъпо като услуга за клиента, дигиталното отпечатване възпроизвежда пълната палитра от цветове с фотографско качество.

Възможност за изпълнение на малотиражни серии

Тук не се изисква съществен разход за подготовка, нито дълго време, за да се пристъпи към печатането. Поради това при директния дигитален печат е възможно бързо изпълнение на поръчката, както отпечатване на малко бройки при една операция. Това дава възможност на клиента да тества качеството на изпълнението на ниска цена, както и да си набави малки бройки от тениски, например, за еднократно събитие.

Прецизни и висококачествени резултати

Илюстрацията, или дизайнът се отпечатват върху тениска, или друг плат директно от дигитален образ, така че имате възможност да пресъздадете с прецизност същинския проект. Необходими настройки на изображението могат да бъдат направени своевременно и лесно със съответната програма.

Потърсете ни за допълнителна информация, или за оферта от тук.

Scroll to Top